fb-head-tag-img

Forudsigelser for 2021 af Bo Møller

Hvordan ser verden ud til næste år? 

Her er nogle af de forudsigelser, Bo tænker, er realistiske for det næste år:

1) COVID-19 problemer

Vi finder ud af, at det er et grundlæggende problem for folkesundheden, at en stor mængde mennesker ikke ønsker at tage den/de nye COVID19-vacciner. Derudover er det en helt uoverskuelig stor opgave at vaccinere udviklingslande, hvorfor verden indstiller sig på at COVID19 bliver en sygdom, vi skal kæmpe med i hvert fald i det næste årti. Historisk har det ikke været let at sikre vacciner (eller medicin i øvrigt) til udviklingslande, hvorfor det er usandsynligt, at det bliver lettere med COVID19. Alene det er grund nok til at tro, at sygdommen ikke udryddes lige med det samme.

2) Remote work

Remote work bliver endnu mere accelereret, idet vi finder ud af, at det faktisk ikke er nødvendigt at sidde samme sted for at skabe værdi. Produkter som Teams, Slack, Zoom, Discord og lignende oplever fortsat massiv vækst. Arbejdspladser opdager, at de kan spare de dyre kontorlejemål væk. Det betyder bl.a., at priser på lejligheder i f.eks. København bliver påvirket negativt. Det er ikke nødvendigt at bo centralt for at have “kort tid til arbejde”, da man kan indrette et kontor hjemme. Omvendt betyder det, at vi ser flere som indretter kontorer i deres huse på landet.

3) Kryptovaluta

De største kryptovalutaer eksisterer stadig igennem 2021, og endnu flere mennesker opdager, at kryptovaluta er kommet for at blive. Volatiliteten forsvinder ikke i 2021, men det mindsker ikke folks tillid, da det er blevet “normalt” for kryptovaluta. Jeg tænker, at det er meget sandsynligt, at vi ser pensionskasser i Danmark investere i kryptovaluta i 2021. 

4) Succesfulde COVID-19 firmaer fødes

Vi ser de første helt nye succesfulde virksomheder baseret på forretningsområder, som naturligt er opstået pga. afledte effekter af COVID19. Vi ved endnu ikke præcis, hvad det er for et forretningsområde, som opstår nu, men det er værd at holde øje med. Er det remote-arbejde? Er det noget med lokale oplevelser? Er det socialisering uden at være tæt på hinanden? Firmaerne bliver ikke unicorns allerede i 2021, men firmaerne som opnår +100 mio i omsætning om 10 år fødes i 2020 og 2021 og er (måske) baseret på en oplagt ny forretningsmulighed på baggrund af det forretningsmæssige miljø, vi befinder os i nu. Med andre ord: Hold øjnene åbne for de muligheder, som byder sig nu.

5) No-code modnes

Bevægelsen mod at gøre det nemt for ikke-kode-kyndige personer at integrere systemer, bygge websites, udvikle apps eller i øvrigt “bygge” løsninger, som tidligere har krævet kode-kendskab, modnes. Vi ser allerede nu en hastigt voksende “no-code bevægelse”, som får en del omtale på bl.a. Hacker News og Twitter. Dette kommer til at fortsætte, og i 2021 fortsætter den trend.

6) Cloud gaming bliver væsentligt mere udbredt

Fremtiden inden for gaming kan meget vel være “cloud gaming”. Hvorfor købe dyr hardware til at køre computerspil på, når det hele kan eksekveres i skyen, og du så bare skal have en “dum” skærm til at vise det på? Jeg tror, vi kommer til at se cloud gaming vokse massivt – ikke mindst inden for casual games. Det er svært at sige, hvem der vinder det her ræs. Googles Stadia ser spændende ud, men det kan lige så vel være den nye PS5 eller måske Steam fra Valve, der kommer til at sætte dagsordenen. Hvis ikke det er nødvendigt med massiv computerkraft i dit eget device, så kan det få enorme konsekvenser for hardware-producenter, ligesom det kan få kæmpe konsekvenser for måden, vi køber hardware-krævende software.

7) Digitalisering fortsætter

Digitalisering er massivt stigende, og det kommer ikke til at stoppe. Udbredelsen af “no-code” muligheder samt de faldende priser på hardware gør det nemmere og nemmere for alle virksomheder at digitalisere. Herudover ser vi flere og flere succesfulde digitalt funderede konsulenthuse æde markedsandele år for år. Den massive bølge af digitaliserings firmaer/digitale bureauer, som opstod omkring år 2000-2010 og overtog budgetter fra de (undskyld udtrykket) gammeldags trykkerier og marketingbureauer, har definitivt sat sig på budgetterne for marketing og salg – og æder sig ind på management consulting og en lang række andre traditionelle budgetter for de enkelte virksomheder. 

8) Padel tennis kommer på TV i Danmark

Hvis der er én sport, som virkelig stormer frem i Danmark, så er det padel tennis. Jeg har hørt flere jokes om, at alle mellemledere derude har solgt mountainbiken og de stramme bukser for i stedet at købe et padel-bat og de nyeste greb. Haller med padel-tennis skyder op overalt i landet, men det er stadig sådan lidt en “hemmelig sport”, idet den ikke rigtig omtales på TV eller i de store medier. Det kommer til at ændre sig i 2021, hvor vi (måske) ser de første kampe på TV – eller i hvert fald de første omtaler i nyhedsprogrammer på TV. Måske vi endda ser nogle kendte, som skal træne til padel-turneringer eller lignende? Hvis du skal være med på padel-boomet i Danmark, så er det nu, toget kører.


Det var det. Jeg er bestemt ikke sikker på, jeg får ret – og med nogle af punkterne håber jeg, at jeg tager fejl. Du er meget velkommen til at sende kritik tilbage- men husk at det her ikke er udtryk for noget, jeg selv satser eller håber på. Det er kun mine gæt

Kom endelig med kritik eller tanker eller deltag i debatten ovre på LinkedIn her.

Hvis du vil høre mere fra Bo, kan du skrive dig op til hans nyhedsbrev lige her