fb-head-tag-img

Dynamicweb templates på 5 minutter

Dynamicweb templates kan kodes ufatteligt hurtigt

I HTML24 arbejder vi med mange forskelige CMS-platforme hver eneste dag. En af dem er Dynamicweb CMS. Dynamicweb er et fint CMS, men hvor det virkeligt adskiller sig fra mange andre større CMS-platforme, er på templatesystemet. Man kan på rekordtid implementere templates i Dynamicweb, efter den almindelige HTML/CSS er blevet kodet. Derudover er det relativt nemt at modificere eksisterende websites til Dynamicweb websites, på grund af det simple templatesystem.

Hvad går det helt konkret ud på?

Når en template skal implementeres i Dynamicweb, er det ikke nødvendigt at bruge hhv. master og page-templates som det ofte er tilfældet med andre CMS-platforme. I stedet skal man blot tilføje ekstra Dynamicweb classes på de elementer der skal kunne styres fra Dynamicweb. Dette betyder også at man i princippet ikke skal ændre noget markup (andet end classes) og at alle filer kan have de samme navne som oprindeligt.

Nu bliver det lidt nørdet

Lad os antage vi har et indholdsområde med id’et content (F.eks. <div id=”content”>indhold her</div>). Hvis området skal kunne styres fra Dynamicweb skal vi tilføje klassen “dwcontent”.  For at vise brugeren af Dynamicweb (redaktøren af indhold) hvilket indholdsområde det drejer sig om, giver vi indholdet en titel. Dette gør man ved at tilføje en title-attribut på sit html-element. I alt kan en simpel Dynamicweb template se ud som billedet herunder (Jeg foretrækker Notepad++ til HTML/CSS redigering – billedet viser et screenshot fra Notepad++).

Simplere bliver det ik’!

Meget nemmere kan jeg ikke forestille mig det skulle være at programmere en template til et CMS. Hvis man ønsker flere indholdsområder, skal man bare tilføje klassen “dwccontent” samt et unikt id til flere elementer i sin HTML. Ligeledes kan man autogenerere en menu fra Dynamicweb ved at tilføje klassen “dwnavigation”.

Læs mere om, hvordan du designer det perfekte CMS i vores blog.