fb-head-tag-img

Opgradering til Dynamicweb 8 – Få det gjort!

Dynamicweb er uden tvivl en af de store CMS spillere i Danmark. Den slags forpligter! Helt konkret betyder det, at Dynamicweb ikke kan lave kæmpe ændringer i deres CMS uden, at det vil påvirke mange 1.000 websites – og ikke mindst et utal af brugeroplevelser på websites, der anvender Dynamicweb som platform. Hvad gør man så? Jeg prøver at forklare hvad ændringerne i Dynamicweb betyder, uden at blive for teknisk. Læs med her.

Samme teknik så længe jeg har arbejdet med Dynamicweb

Indtil videre har Dynamicweb i rigtig mange år (Måske endda helt op til 10 år? – i hvertfald så længe jeg har arbejdet med systemet!) kørt med mere eller mindre samme API. Med ca. 4.500 installerede løsninger på platformen, kan man godt forstå, at de ikke har taget chancen og foretaget radikale ændringer. Selv en lille ændring vil kunne få store dele af deres kunders websites til, at fejle! Men tiden er efterhånden ved, at være moden til de store forandringer.

Et nyt og forbedret API

Dynamicweb har nu, efter mange års udvikling besluttet, at lave en gennemgående oprydning i CMS’et – rent teknisk. Det betyder, at mange specialudviklede løsninger, vil kræve en opdatering. Heldigvis har Dynamicweb været så flinke, at efterlade nogle af de meget brugte funktioner. Det betyder, at man stadig vil kunne køre med “gammel kode”, som i princippet er forældet og som Dynamicweb ikke anbefaler – uden at websitet fejler. Med tiden vil Dynamicweb sandsynligvis få ryddet op i den gamle kode også, således at alle der ønsker at bruge Dynamicweb som platform, er nødt til at opgradere deres specialudviklede moduler.

Hvad er forskellen helt konkret?

For brugere af Dynamicweb vil det ikke gøre den store forskel, om man kører Dynamicweb 7 eller Dynamicweb 8. Det vil dog fremadrettet være væsentligt nemmere (og dermed billigere!) at få udviklet specialløsninger, som er baseret på Dynamicweb, såfremt der opgraderes til den nye version (8). Dynamicweb har nemlig ikke lavet de store ændringer for brugerne, men i stedet valgt at fokusere på den store mængde udviklere, der hver dag arbejder med systemet. For at Dynamicweb kan fortsætte med at være et godt CMS, er det vigtigt, at det er forholdsvis nemt at udvikle moduler til systemet. Med Dynamicweb 8 har Dynamicweb gjort processen noget mere ensartet, og i øvrigt fjernet en masse unødig kode fra systemet, som gør det nemmere, særligt for nye udviklere at arbejde med systemet.

For virksomheder der har valgt Dynamicweb som CMS platform, betyder det, at de i høj grad er mere fremtidssikrede, hvis de vælger at bruge Dynamicweb 8 fremfor Dynamicweb 7.

Opgradér Dynamicweb løsningerne allerede nu!

Vi vil gerne være med til, at fortsætte den positive udvikling med Dynamicweb CMS, og derfor vil vi opfordre til, at alle Dynamicwebpartnere får opgraderet deres kunders løsninger til Dynamicweb 8. Tag fat i os – så tjekker vi Dynamicweb løsningerne igennem, og sørger for, at de bliver opgraderet (og virker!). Tag fat i mig (Bo Møller – bm@html24.dk), så sørger jeg for at vi får kigget jeres løsning(er) igennem og de bliver opgraderet!