fb-head-tag-img

Bøvler du med driften af din hjemmeside?

Er det egentlig svært at overtage driften af en eksisterende hjemmeside? Det korte svar er nej! Drift af hjemmeside behøver ikke nødvendigvis at være så kringlet, men man skal selvfølgelig vide hvad man laver.

Hos Twentyfour elsker vi at opdatere, hoste, drifte og vedligeholde hjemmesider – det gør os glade i låget! Det er heldigt, for vi ved at mange af vores kunder ikke altid synes at den slags teknisk bøvl er særligt sexet, og det hænger måske lidt sammen med svaret herover. Når man synes noget er sjovt og spændende, så bliver alting jo lidt mindre bøvlet.

Hvordan overtager vi en eksisterende hjemmeside?

Når vi, i Twentyfour, kigger ind i at hjælpe en kunde med at overtage deres eksisterende hjemmeside, foretager vi altid, det vi kalder, en overtagelses-proces. 

I denne proces gennemgås alle nødvendige aspekter, der er vigtige at tage i betragtning. Dette er både i din og vores egen interesse, og skal sikre at der er grobund for at nå frem til den bedst mulige løsning. 

Når vi overtager en eksisterende hjemmeside, plejer vi at overtage hele det tekniske setup af hjemmesiden og evt. andre systemer der måtte hænge sammen med hjemmesiden som f.eks. en integration til et tredje-parts system. Helt skåret ud i pap, så overtager vi altså ansvaret for alt det tekniske udviklingsarbejde (koden) omkring din hjemmeside.

Missionen er, når vi overtager en hjemmeside som vi ikke selv har bygget, at få fuldt kontrol og “ejerskab” over løsningens ve og vel. Således at du kan være tryg i, at det er os der har bolden på alt det tekniske omkring hjemmesiden.

Ejerskab skal forstås på den måde, at vi skal kunne tage det fulde ansvar for koden. Også selvom den ikke fra starten af, er bygget af os. 

Det er vigtigt, for både os og dig som kunde, at vi kan få tegnet en streg i sandet og at fingeren, efter overdragelsen, kun peger i én retning ift. alt omkring driften af hjemmesiden fremadrettet dvs. imod Twentyfour.

Drift af hjemmeside, i vores verden, indbærer for god ordens skyld også det at hoste din hjemmesideløsning. Så kan vi nemlig efterfølgende stå 100% på mål for alt omkring den kommende drift og vedligeholdelse af hjemmesiden. Vi sikrer at alt teknisk i dit setup og digitale løsning, altid spiller sammen og kan holdes up-to-date hvad angår sikkerhed, hastighed, og opdateringer af eksempelvis et CMS-system (WordPress, Umbraco, Drupal, osv.).

Vores 3-trins overtagelsesproces

1. Hvor kommer du forretningsmæssigt fra?

Du skal fortælle os om din forretning og hvorfor du har brug for hjælp. Og ja, det kan der jo være mange årsager til. Altså hvorfor du har brug for vores hjælp, men det er faktisk ret fedt for os at kende grunden. Så kan vi nemlig bedre gøre det vi er bedst til – at kode og udvikle det du har brug for. 

Jo mere viden vi har om din forretning, dine processer, dit team, hvor du forretningsmæssigt kommer fra, og selvfølgelig dit behov, jo bedre kan vi levere dig nøjagtigt dét du har brug for. 

Årsagen til at du skifter teknisk leverandør kan være mange. Men her er nogle af de typiske årsager vi støder på, når en kunde gerne vil skifte over til os:

  • Samarbejdet med den tidligere leverandør er, af en eller anden grund, kørt i hårdknude.
  • Interne kompetencer og personale har ikke de rette tekniske kundskaber ift. at varetage drift og vedligeholdelse.
  • Det der med updates, servere, load-tider og teknik generelt er bøvlet, giver sved på panden og føles “lidt farligt”.
  • Ønsket om at outsource alt det tekniske, så man kan fokusere på andre dele af forretningen.

2. Hvad er den tekniske status lige nu?

Vi skal have adgang til dit tekniske setup! Jo mere viden vi kan skrabe sammen omkring din nuværende hjemmesides tilstand, jo bedre. Helt praktisk er der nogle tekniske detaljer vi skal have styr på, før vi kan hjælpe dig videre.

Og hvilke ting er det så vi skal have styr på? Der kan være flere elementer vi har brug for adgang til, afhængigt af hvor avanceret den hjemmeside vi skal overtage er. 

Her får du oplistet de vigtigste elementer vi skal have adgang til:

Adgang til backenden i dit CMS-system eks. WordPress, Umbraco, Drupal, etc. Nogle gange overtager vi hjemmesider der er opsat uden et bagvedliggende CMS – det er dog sjældent. Det er vigtigt at vi har administratoradgang for at vi kan se det, vi skal kunne se.

Adgang til der hvor hjemmesiden bliver hostet. Adgang til hosting er nødvendig for at ændre og kigge nærmere på de grundlæggende konfigurationer omkring hjemmesiden som f.eks. at kunne tjekke aktuel PHP-version og fejlfinde problemer. Det er også her vi kan få adgang til selve koden på dit website. Det er super væsentligt, fordi vi har brug for at se, hvordan koden er struktureret og sat op.

Adgang til der hvor du har dit domæne registreret. Domæner hænger ofte sammen med hosting af en hjemmeside, men det er ikke altid tilfældet. Hvis vi ender med at skulle overtage hostingen, så er det vigtigt, at vi også har adgang til at styre domænet, så det peger korrekt mod hjemmesiden.

Det er desuden værd at nævne, at jo bedre en hjemmeside er bygget fra starten, jo bedre den løbende er blevet vedligeholdt, og jo bedre processen er blevet dokumenteret, desto nemmere og mere glidende bliver overgangsprocessen. 

Hvis et website der skal overtages er i så dårlig stand, at vi ikke kan stå inde for den fremadrettet, så løfter vi selvfølgelig fanen og tager en dialog med dig omkring det. Vi finder altid en god løsning så vi kan komme videre.

3. Hvor skal vi hen?

Hvad er missionen? Hvad er det vi skal opnå med vores samarbejde? Er der nogle konkrete tiltag du har tænkt på ift. din hjemmeside? Det kan eksempelvis være en ny funktion eller måske en integration med et af dine andre systemer som f.eks. dit nyhedsbrev-system, så alle dine abonnenter (subscribers) oprettes direkte i dit nyhedsbrev-system.

Den slags spørgsmål er også vigtige at få besvaret. Således kan vi krydret med viden om, hvad du forretningsmæssigt har brug for og hvad status på teknikken er lige nu, forstå hvor vi skal tage fat, så vi kan sørge for at komme i den rigtige retning fra start og sikrer at vi skaber værdi og succes sammen med dig. 


Det handler jo om at du er tryg, at din hjemmeside spiller og fungerer som den skal og at vi, som webbureau, kan sørge for at den hjælper din forretning med at levere værdi til dig og dine kunder! 

Når vi er sat godt ind i din verden, så kan du stoppe med at bekymre dig om det tekniske. Og det er fedt! Fordi så kan du i stedet fokusere din og dit teams energi på alt det andet spændende ved din forretning.

Og bare rolig, vi har prøvet den her slags mindst 1.000 gange før! Hvis du ikke lige kender alle detaljerne omkring din hjemmeside eller ikke lige har indsigt i det tekniske I har lavet de sidste par år m.m., og egentligt bare har brug for hjælp med teknikken, så skal vi nok finde en god løsning på det rette setup. Det er jo det vi er her for! Så hvis du får grå hår af den driftsmæssige del, så lad os tage en dialog om hvordan vi kan hjælpe dig.