fb-head-tag-img

Vores 10 anbefalede plugins til WordPress

Der findes over 55.000 plugins i WordPress, hvilket er et overvældende stort antal. Det kan meget nemt skabe forvirring – for hvilke plugins skal man vælge? Heldigvis er det dog ikke “raketviden” der skal til for at vælge et plugin, da det egentlig bare kan koges ned til:

  1. Hvad skal din hjemmeside bruges til?
  2. Hvad skal din hjemmeside kunne for at være til hjælp i din arbejdsdag?

Hvorfor bruge plugins til dit WordPress website?

WordPress plugins kan helt basalt betegnes som byggesten. Du bruger dem til at “bygge” funktioner på dit website, og der er nogle “standard” funktioner, som de fleste hjemmesider enten skal indeholde eller kunne. Funktionerne er f.eks. skarpe billeder, en kontaktform eller tilmelding til nyhedsbrev, ydeevne ift. loadhastighed, SEO, generel sikkerhed som f.eks. Firewall, spamsikkerhed, for ikke at glemme indsigt i hjemmesidedata såsom trafik, konverteringer og brugeraktivitet.

Helt konkret, spiller WordPress plugins en rolle ift. at tilføje og sikre funktionalitet på din WordPress hjemmeside.

Hep! Det er dog vigtigt for os at få nævnt, at det ikke er alt der kan, eller skal klares med plugins. Nogle gange kan det give mere mening for din hjemmeside og dens funktionalitet, at enten dele eller hele hjemmesiden er skræddersyet via kode. Således kan du opnå præcist den funktionalitet der giver mening for dig og dit forretningsbehov. Der er dog ingen tvivl om at man kan komme langt med plugins.

Vores anbefalede WordPress plugins

Der findes, som vi allerede har fastslået, rigtig mange forskellige plugins til WordPress. Og fordi der er så mange forskellige muligheder, så er vores anbefalede liste i virkeligheden nok, langt længere end vist her. Men for at gør junglen af plugins mere overskuelig, og for ikke at publicere et indlæg med +1.000 sider, har vi kogt listen ned til 10 solide muligheder (plugins).

Vi har anbefalet hvert plugin inden for forskellige kategorier som eksempelvis SEO, spamsikkerhed, caching (datalagring), optimering, osv. Efter at have læst indlægget, kan du forhåbentlig tage flere brugbare og relevante plugins med dig til din WordPress hjemmeside.

Og lige inden du kaster dig over vores liste med anbefalede WordPress plugins, så vil vi hurtigt komme med en lille disclaimer! I indlægget her, har vi valgt udelukkende at forholde os til ét enkelt plugin indenfor hver pågældende kategori, for at vise dig nogle af vores top favoritter. Derudover har vi til hver anbefaling tilladt os at komme med yderligere 1-2 forslag til gode alternativer.

Ja, vi kunne bare ikke holde listen til 10 ????

1. Yoast SEO (SEO plugin)

At Yoast SEO er nummer ét på vores anbefalingsliste er en tilfældighed – hånden på hjertet. Men alligevel må vi igen slå et slag for vigtigheden af SEO, og derfor kan vi ikke komme udenom det her plugin!

Yoast SEO er nok en af de mest populære plugins til WordPress. Pluginnet er en kæmpe hjælp til dit SEO-arbejde og gør det nemt og ligetil at optimere alle dine sider og indlæg, så de rangerer højere på søgemaskiner.

Yoast SEO er super brugervenligt, hvad end du allerede er en SEO-haj eller ny i SEO! Med Yoast SEO medfølger en masse skabeloner til bl.a. titler og metabeskrivelser, så du bliver helt skarp på, hvordan du laver disse informationer efter bedste SEO-prakis.

Derudover sørger Yoast SEO for, at analysere alt dit indhold efter søgeord og læsbarheden – det sikrer en god balance af kvalitetsindhold og SEO på dit website.

Hvorfor anbefaler vi Yoast SEO?

Vi er super begejstrede for Yoast SEO og især vores marketingteam – det gør SEO arbejdet langt nemmere! Yoast SEO er et fantastisk WordPress plugin og rummer en masse funktioner som du kan bruge til at optimere dit website til organisk søgning.

Her er vores andre forslag til SEO plugins som du kan tjekke ud:

2. iThemes Security (sikkerheds plugin)

Med den stigende digitalisering, medfølger desværre også en stigning i hacking af digitale systemer. Ifølge SMV Danmark har hver 4. virksomhed i Danmark oplevet et hackerangreb i løbet af 2021. Hjemmesider er hyppigere udsat, og er efterhånden et lettere mål for hackere. Derfor er det super vigtigt, at du gør en indsats for at beskytte dine systemer.

Uanset om du opererer en hjemmeside, blog, webshop, osv., så har du mulighed for at sikre dit websted med iThemes Security. Pluginnet giver dig nemlig flere specifikke sikkerhedsskabeloner som er tilpasset de forskellige webtyper.

Med iThemes Security får du mere end 30 måder, hvorpå du kan beskytte både dit website og dine brugere mod sikkerhedsbrud. Udløb af adgangskode, to-faktor-godkendelse, reCAPTCHA og malware-scanning er blot nogle af beskyttelsesmetoderne som du kan anvende som sikkerhedsmetode på din hjemmeside.

Hvorfor anbefaler vi iThemes Security?

Vi er store fan af iThemes Security og den er på vores egen liste over aktiverede WordPress plugins. iThemes Security er et effektivt og hjælpsomt plugin som gør dit websted langt mere sikkert. Derudover er iThemes Security fyldt med en masse forskellige sikkerhedsfunktioner som alle sammen hærder dit websted mod potentielle cyberangreb.

Her er vores andre forslag til sikkerheds plugins som du kan tjekke ud:

3. Elementor (page builder plugin)

Hvordan skal dit website se ud? Hvad skal det kunne? Hvordan skal det bygges op? Det er et udpluk af de spørgsmål der opstår, når man skal bygge en hjemmeside – og der er utallige page builder plugins som kan hjælpe dig med at realisere dine ønsker.

Elementor er et af de mest populære og førende page builders til WordPress! Og det er der en årsag til. Elementor giver dig mulighed for at bygge din hjemmeside via en super simpel og brugervenlig “træk-og-slip”-funktion. Og det kræver ingen kode.

Elementor er et vellidt page builder plugin grundet sin store brugervenlighed, enkelthed og kompatibilitet med et virvar af temaer i WordPress. Pluginnet er især populært og brugt blandt nye hjemmesideejere og hos dem som ikke er komfortable med kodning i WordPress.

Hvorfor anbefaler vi Elementor?

Elementor rummer uanede muligheder, når det kommer til at bygge et website uden kode. Pluginnet har en masse veludviklede elementer som du nemt kan tilføje til dine forskellige websider, så du kan ende med et godt visuelt, brugervenligt og effektivt website.

Er du ikke glad for kodning, så er Elementor et godt valg. Men skulle du gå med tanker om et website med specifikke funktioner og elementer, så ræk ud til os og lad os høre om dine hjemmeside-drømme – vi skal nok tage os af koden ????

Her er vores andre forslag til page builder plugins som du kan tjekke ud:

4. HubSpot (marketing automation plugin)

Det er essentielt at indtænke marketing ind i din virksomhedsstrategi, hvis du ønsker at vækste din forretning – det kommer man ikke udenom! Men, hvordan kan det gøres nemt og overskueligt? Det kan det med HubSpot.

HubSpot er et CRM som gør det muligt at administrere flere marketing aktiviteter på ét sted, og samtidig giver det dig mulighed for at indsamle brugerdata, så du hele tiden kan levere relevant og målrettet indhold. Med HubSpot kan du administrere dine forskellige kontakter, følge dine leads, registrere konverteringer, opbygge og analysere nyhedsbreve, engagere dig med brugerne på din hjemmeside gennem formularer, chatbots og meget mere.

Udover en masse funktioner som gør det nemt og overskueligt at lave god og målrettet markedsføring til dine brugere, så analyserer og måler HubSpot alle dine marketing aktiviteter som du løbende kan følge med i via et dashboard. På den måde kan du hele tiden optimere dine indsatser og sikre at dine brugere kontinuerligt får en god brugeroplevelse på dit website.

Hvorfor anbefaler vi HubSpot?

Hvis du gerne vil have et plugin som både sikrer at du nemt kan levere relevant markedsføring, lave og opretholde gode brugerrejser på din hjemmeside og samtidig giver dig analyser og data på hele molevitten – så er HubSpot pluginnet!

Her er vores andet forslag til et marketing plugin som du kan tjekke ud:

5. UpdraftPlus (backup plugin)

Der er en del punkter på listen over “ting-som-bare-ikke-må-gå-galt-på-hjemmesiden”, og tab af data eller nedbrud på dit website er helt sikkert nogle af dem! Men heldigvis kan UpdraftPlus hjælpe.

UpdraftPlus er et plugin som sørger for at lave regelmæssige sikkerhedskopieringer af din hjemmeside. Det giver stor tryghed og færre bekymringer, fordi du ved hjælp af pluginnet, kan gendanne tabte data fra dit website. Derudover kan du aktivere en ældre version af dit WordPress website, hvis der skulle opstå en fejl eller nedbrud med din nuværende version.

Ved at anvende UpdraftPlus, kan du nemt oprette og gendanne dine sikkerhedskopier, planlægge din ønskede rutine for sikkerhedskopiering og opbevare alle dine sikkerhedskopieringer i Cloud Storage-tjenester som f.eks. Dropbox og Google Drive.

Hvorfor anbefaler vi UpdraftPlus?

UpdraftPlus er et af de mest populære backup plugins til WordPress – det indikerer dens mere end 3 millioner downloads i den grad også. Med et backup plugin som f.eks. UpdraftPlus sørger du for, at dine data og ældre versioner altid er sikkerhedskopieret og tilgængelige, hvis du skulle være udsat for et teknisk nedbrud.

Og så er der en endnu større tryghed i, at du kan overfører dine sikkerhedskopieringer til dine egne Cloud Storage-tjenester.

Her er vores andre forslag til backup plugins som du kan tjekke ud:

6. WooCommerce (e-handel plugin)

Går du med tanker om at sælge enten produkter eller tjenester på din hjemmeside? Så er WooCommerce helt sikkert pluginnet du skal vælge! WooCommerce er et e-handelsplugin og er kompatibelt med WordPress (faktisk er WordPress og WooCommerce udviklet af samme firma). Med WooCommerce kan du hurtigt forvandle din hjemmeside om til en funktionel webshop.

Hvorfor er WooCommerce så populært et e-commerce plugin? Det er den grundet sin store funktionalitet og uendelig tilpasningsmuligheder. Med et plugin som WooCommerce, kan du sælge produkter, indstille din ønskede og relevante valuta(er), vise brugeranmeldelser og bedømmelser, tilføje både sorterings- og filteringsfunktioner, uploade ubegrænsede antal billeder til dine produkter, oprette og aktivere abonnementer, lave differentieret prissætning af din service og produkter – og ja, listen over WooCommerce funktioner fortsætter.

Hvorfor anbefaler vi WooCommerce?

Har du allerede en WordPress hjemmeside, så er det oplagt at vælge WooCommerce som dit e-commerce plugin! WooCommerce er et af de mest anvendte og populæreste e-handels plugins, grundet sine store tilpasningsmuligheder og funktioner. Derudover er kernefunktionaliteten i WooCommmerce gratis!

Vi har stor erfaring med WooCommerce som er til stor glæde for mange af vores kunder som driver e-handel! Derfor kan vi virkelig anbefale WooCommerce som e-handels plugin til din WordPress hjemmeside.

Her er vores andre forslag til e-commerce plugins som du kan tjekke ud:

7. MonsterInsights (analytics plugin)

MonsterInsights er en af de allermest populære Google Analytics plugins, med mere end 3 millioner aktive installeringer. Og det er der en årsag til! MonsterInsights er et af de mest omstændige og gennemførte Google Analytics plugins, som kan være rigtig værdifuld for dit website, og som samtidig er super brugervenlig.

Med MonsterInsights kan du nemt tilknytte pluginnet til dit WordPress website og direkte begynde at måle og vurdere data i dit WordPress dashboard. Og apropos dashboard, så sørger MonsterInsights for at du konstant har et aktivt Google Analytics dashboard, som viser dig relevant og brugbar data omkring trafikken på din hjemmeside.

Derudover har MonsterInsights tilpassede rapporter, så du kan opsætte dit dashboard og få vist de statistikker som er vigtige for dig og din forretning. Det er et stærkt værktøj som hjælper dig med at spotte hvad der virker og hvad der trænger til en optimering på dit website.

Hvorfor anbefaler vi MonsterInsights?

Google Analytics er godt og vel en låst fane i webbrowseren, da måling og statistikker af webtrafik er en vigtig del af dagligdagen, når du har en hjemmeside. Med MonsterInsights kan du via Google Analytics-dashboardet måle relevant og direkte trafik via backenden i din WordPress-installation.

Det gør det langt mere overskueligt at du har det hele samlet ét sted. For hey! Det er da fedt, at du allerede er i WordPress, så du hurtigt kan klare eventuelle fiks og rettelser som får dine besøgstal til at stige endnu mere.

Her er vores andet forslag til et analytics plugin som du kan tjekke ud:

8. WP Rocket (optimerings plugin)

Noget af det sidste man ønsker for sit website er, at det giver sine brugere en dårlig oplevelse som f.eks. en langsom indlæsningstid af både indhold, billeder og elementer som er dårligt tilpasset til siden. Slip bekymringerne og få fat i WP Rocket som er et premium optimeringsplugin – men pengene værd!

WP Rocket er et super hjælpsomt og brugbart plugin for caching (caching er når din webbrowser midlertidigt kopierer og lagrer kopier af data og filer, dvs. at der gemmes data på den hjemmeside du besøger, så data og indhold hurtigere loades næste gang du besøger siden). Når du har aktiveret WP Rocket til din WordPress installation, så er pluginnet allerede i fuld gang med at implementere samtlige optimeringsmetoder på dit website, herunder indlæsningshastigheder, aktivering af flere former for caching og forudindlæst indhold, formindskning af CSS- og JavaScript filer, langsom indlæsning af billeder, GZIP-komprimering og meget mere.

Som nævnt er WP Rocket et premium plugin, hvilket betyder at det desværre ikke er gratis som nogle af de andre vi anbefaler. Til gengæld er det et værdifuldt plugin som sikrer dine brugere en bedre brugeroplevelse, og derfor bør du overveje WP Rocket. Pluginnet er også e-handelsvenlig, og kan derfor anvendes på en almindelig virksomhedshjemmeside og webshop.

Hvorfor anbefaler vi WP Rocket?

Der er ikke noget af rafle om, når det kommer til at anskaffe sig et optimeringsplugin. Det er så værdifuldt for dit website og dine brugere. Vi anvender selv WP Rocket og er super glade for pluginnets funktioner, dens brugervenlighed og effektive supportering som får alt det optimeringsmæssige til at køre på skinner.

Her er vores andre forslag til optimerings plugins som du kan tjekke ud:

9. Akismet (spam plugin)

Vil du gerne spare tid og slippe for bøvl med oprydning af spam? Det kan et anti-spam plugin som Akismet hjælpe dig med! Akismet er et velanset plugin til WordPress, grundet sine omfattende anti-spam funktioner. Pluginnet hjælper med at scanne og tjekke indsendelser af kontaktformularer og andre mistænkelige henvendelser og holder dine formularer fri for spam.

Det er relativt ligetil med Akismet! Ligeså snart du har downloadet og installeret pluginnet, så er det allerede i gang med automatisk at scanne dit website for alverdens spam. Derudover gør Akismet det muligt for dig at se, hvilke kommentarer som pluginnet har filtreret fra, således kan du efterfølgende selv vurdere hvilke blokeringer du synes der er relevante at fjerne eller beholde.

Hvorfor anbefaler vi Akismet?

Fordi spam er mega irriterende og tidskrævende, når man skal rydde op i irrelevant indhold flere gange om dagen på sine forskellige kontaktpunkter. Med Akismet slipper du for at bruge uanede mængder af tid på at skulle forholde dig til spam – det begrænser pluginnet for dig, så du kun modtager relevante henvendelser.

Her er vores andre forslag til anti-spam plugins som du kan tjekke ud:

10. Contact Form 7 (kontaktformular plugin)

Skal dine brugere kunne kontakte dig hurtigt, let og strømlinet? Så skal du vælge Contact Form 7. Det er nemlig en af de allermest populære kontaktformular plguins til WordPress – og så er det endda gratis.

Contact Form 7 er et super simpelt plugin, hvor du både kan oprette, administrere og tilpasse kontaktformularer, så de passer helt perfekt til din hjemmeside. Formularene har både reCAPTCHA og Akismet funktioner, som giver dig mulighed for at begrænse og forhindre spam.

Hvorfor anbefaler vi Contact Form 7?

Vi anvender selv Contact Form 7 pluginnet på vores website, og er super tilfredse med dens funktionalitet. Pluginnet rummer flere forskellige kontaktformularer som du har mulighed for at tilpasse til din hjemmeside. Derudover er det super simpelt at integrere med andre systemer som f.eks. dit mail- og nyhedsbrevsystem.

Her er vores andre forslag til kontaktformular plugins som du kan tjekke ud:

Inden du hopper videre herfra!

For kort at opsummere, så er der utallige plugin muligheder til din WordPress installation. Plugins er nødvendige for, at du kan lykkes med en fuldt funktionel og interaktiv hjemmeside – det er næsten umuligt uden.

Den bedste måde at navigere i de uanede mængder af plugins er, at du hele tiden forholder dig kritisk til behovet og formålet med dit website – ellers kan du hurtigt drukne i plugins med lækre funktioner og formidable anmeldelser, uden at du nødvendigvis har brug for dem. Derfor håber vi at vores 10 anbefalinger og alternative forslag kan hjælpe dig en smule på vej.

Lige på falderebet, vil vi også gerne gøre opmærksom på vigtigheden i, at du løbende sørger for at dine aktiverede plugins bliver opdateret. Ligesom med alle andre systemer, så er der risiko for potentielle sikkerhedsbrud og dårligere ydeevne, hvis du anvender forældede versioner af de plugins du har installeret. Heldigvis kan du lade et webbureau som os, stå for drift og vedligeholdelsen af din hjemmeside. På den måde kan du sikre, at din hjemmeside altid er opdateret og stabil.

Vi håber at du har fået lidt mere viden om vigtigheden, mulighederne og funktionaliteterne ved WordPress plugins. Og hvis alt det her med plugins stadig virker en smule uoverskueligt og forvirrende, så giv os et kald og lad os hjælpe dig med at få styr på din WordPress hjemmeside og de plugins som nu måtte være relevante for dig.