fb-head-tag-img

Undgå at bruge Dynamicweb stylesheets

Login til administrationen i Dynamicweb

Hvis du ikke ved hvad Dynamicweb stylesheets er: De forskellige CMS’er på markedet har gerne hver deres måde at give slutbrugeren mulighed for at ændre baggrundsfarver, indsætte et nyt logo eller måske en Google Analytics kode. I Dynamicweb foregår det meste administration af den slags funktionalitet via Dynamicwebs såkaldte stylsheets. Et stylesheet i Dynamicweb skal ikke forveksles med CSS. I Dynamicweb er stylesheets en samling indstillinger der knyttes til et website. I 2010 er det dog ikke nødvendigvis Dynamicwebs stylesheets man skal bruge til at administrere indstillinger i sit Dynamicweb baserede website.

Et godt råd: Undgå stylesheets

En stor del af de webbureauer vi er leverandør til, bruger Dynamicweb til deres kunder. Det betyder at vi jævnligt (Faktisk hver dag!) arbejder med implementationer i Dynamicweb. Heldigvis hænder det at vi får lov til at give et godt råd med på vejen. Det bedste råd for tiden er, at undgå at bruge Dynamicwebs indbyggede stylesheet-funktionalitet.

Hvorfor skal man undgå at bruge stylesheets?

Stylesheets er alt for begrænsende. Der er et fast antal variable du kan ændre på (Topgrafik, logo, footer, osv.). Herudover propper Dynamicweb ligefrem ekstra html på den footer man definerer i sit stylesheet. Det kan vi ikke bruge til noget, når der skal laves pixel perfect, semantisk korrekt html. Stylesheets i Dynamicweb er lidt ligesom en reol med et fast antal hylder, specielt beregnet til nogle helt særlige bøger. Vi vil hellere have mulighed for at give slutbrugeren og/eller administratoren af et Dynamicweb website, mulighed for at redigere i præcis de variable der giver mening for lige netop hans website.

Struktur i Dynamicweb

Hvad er alternativet?

Løsningen forklares bedst med et eksempel. Og faktisk er det ikke en overraskende løsning for mange der er bekendt med Dynamicweb, da de fleste i forvejen bruger præcis denne metode til at indstille forskellige variable og/eller faste elementer på et website. Som man kan se i billedet til højre, har jeg oprettet en mappe (Global) i navigationen i Dynamicweb (Markeret med rød). Mappen indeholder nogle forskellige andre mapper, som hver tjener sit formål. Jeg har markeret mappen Elements, og som det ses (Markeret med blå) er der oprettet afsnit til bl.a. Footer og en Facebook knap. Brugeren af Dynamicweb kan så selv indstille disse elementer globalt, ved at ændre i afsnittene. På den måde kan man lave alle de indstillingsmuligheder man skulle ønske. Google Analytics kode, Særlige ekstra stylesheets og andre specielle ting kan man også indsætte på den måde.

Anbefalingen herfra er altså, at oprette en mappe i sin Dynamicweb navigation, som skal bruges til indstillinger og globale elementer. Placér så alle indstillinger i mappen. På den måde undgår man at begrænse sig selv, ved at bruge Dynamicwebs indbyggede stylesheet-system, og man slipper for ekstra html i sin footer.

Er du i tvivl om hvordan man så får indstillingerne til at have en effekt på websitet? Eller har du brug for hjælp til at implementere dit næste site. Kontakt os 🙂