fb-head-tag-img

Top 5 sprog i 2019

Du læser nu et gammelt blogindlæg. Der er ikke læst korrektur på dette, og der er muligvis kommet ny information frem siden. Blogindlægget vil blive kigget igennem snarest.

Sprogets dynamiske verden

Udviklere skal konstant tilegne sig nye kompetencer og evner for at forblive relevante. Nye og in-demand programmeringssprog, frameworks og teknologier dukker op ud af det blå.

Dette er ikke en grund til at holde sig væk fra programmeringssprog, eller kun overveje at lære et af de favorable top kodesprog, som der nu er derude. Du kan med fordel tage ved lære, på grund af effektivitet, problemløsning, målrettet platform, adgang og tilgængelighed mm.

Erfarne udviklere indenfor de mest relevante og vigtige programmeringssprog er under stor efterspørgsel. Jobbet betaler sig som regelt, og det er nu nemmere at lære end nogensinde, da der findes kodetræning, guides og websites der hjælper. Eksempelvis Kodeskolen, som Børsen og HTML24 satte i gang tilbage i 2017.

De fleste programmeringssprogs toplister gives på baggrund af trends og signaler i IT-industrien.

Nogen vil måske bemærke at der er nogle ændringer i top 5 i forhold til vores tidligere blog (engelsk): Top 10 code languages in 2018, som tog udgangspunkt i Github. Denne blog vil tage udgangspunkt i en ny rapport fra Stackoverflow.

Stackoverflow giver sit bud i en nylig undersøgelse på de mest populære kodesprog. Med mere end 90.000 deltagere i undersøgelsen, kan den siges at være en troværdig liste for starten af 2019.

#1 JavaScript

For syvende år i træk og til manges forventning, så er JavaScript stadig det mest populære sprog i verden. Det bruges for det meste til at lave interaktive effekter i en webbrowser. Faktisk bruges JavaScript til mere end 95,1% af alle websites i hele verden.

javascript.code

#2 HTML/CSS

Ifølge Stackoverflow er HTML/CSS et af de mest populære sprog i verden. Dette er både blandt alle respondenter og professionelle udviklere. HTML giver strukturen til siden og CSS står for layoutet.

html/css.code

#3 SQL

Det mest udbredte sprog til relationelle databaser, og nummer 3 på listen over mest populære sprog i verden. SQL er et deklarativts sprog, hvilket betyder at man kun beskriver hvad der vil ske, men ikke hvordan.

sql.database.code.sprog

#4 Python

Python er et dynamisk programmeringssprog, som anvendes til alt lige fra applikationer og statistik til webudvikling og integrationsløsninger. Python er stigende i rang, og er det sprog, som flest udviklere gerne vil lære eller arbejde med ifølge Stackoverflow.

python.code.programming.sprog

#5 Java

Java er overraskende nok faldet til en femte plads i forhold til vores forrige blog fra oktober, hvor den holdte en anden plads. Java i sig selv har været tilgængeligt i 23 år, og er et objektorienteret og klassebestemt programmeringssprog. Det kan køres på det meste hardware og operativsystemer.

HTML24 gør selv brug af Java til forskellige funktioner i vores RPA og integrationsplatform.

java.coffee

De resterende

Ude for top 5 har vi en masse andre velkendte sprog, herunder PHP, C#, C++, Typescript, C, Ruby, Go og Assembly.

Alle udviklere hos HTML24 er trænet og erfarne programmørere af forskellige kodesprog, ekspempelvis PHP og Java. Hvis du går og overvejer et webudviklingsprojekt eller ønsker at lave en systemintegration, så kan du med fordel kontakte os i feltet nedenunder.