fb-head-tag-img

Tag et kig på de gode gamle dage med webdesign

WWWs 30-års jubilæum

The World Wide Webs 30 års jubilæum er en stor ting for os alle! Da gennemsnitsalderen her på Twentyfours kontor er tæt på de 30, siger vi tit, at vi er lige så gamle som WWW ????

Den første hjemmeside gik live i 1991, efter at Sir Tim Berners-Lee i 1989 fremlagde sit forslag til en samlende struktur, der kunne forbinde information på tværs af computere. De fleste af os her hos Twentyfour kan nok næppe huske, da den første hjemmeside gik live – men vi husker tydeligt, hvordan det har udviklet sig i de sidste tre årtier.

Massive ændringer i webdesign

Fra browsere der kun kunne understøtte tekst, til de smukke hjemmesider i begyndelsen 00’erne, til de hurtige og elegante designs, vi kender i dag.

Tilbage i begyndelsen af 90’erne blev kun 16 farver understøttet af skærme, som utroligt nok steg til 256 i midten af ​​90’erne. Farver er altså en af de ting, hvor webdesign har ændret sig helt enormt!

Efterhånden som internets popularitet voksede, begyndte folk at se på det som en reklameplatform. Faktisk var formålet blot at fange de besøgendes øjne og opmærksom – nogle gange ved brug af ‘øjenskræmmende’ farver uden at tage højde for stil eller læsevenlighed.

first-banner

Den første web banner i 1994

Sådan så det første web banner ud tilbage i 1994. Det viser tydeligt, hvor langt vi er kommet siden dette banner og til de yderst sofistikerede og brugerfokuserede displayannoncer, vi ser i dag.

Da vi har lavet hjemmesider i mere end 10 år, elsker vi nogle gange at tage et skridt tilbage og nyde synet af gamle dage. Ved hjælp af Wayback Machine har vi kigget på de første versioner af nogle af de mest populære hjemmesider.

Amazon – Dengang 

Tilbage i 1995 gjorde Amazon krav på titlen som “Jordens største boghandel” med 1 million bøger tilgængelig online.

Det sjove her er, at de på hjemmesiden faktisk bad deres læseree om at komme tilbage og besøge dem ofte, da de opdaterede deres boghandelsvalg på daglig basis.

Det har tydeligvis været en god strategi, da Amazon hjemmesiden bare i april 2019 havde 2,39 milliarder besøgende!

Amazon – Nu

Amazons hjemmeside er gået fra 1 million bøger til 45 millioner produkter i 27 forskellige kategorier; lige fra tøj til computere! Det forklarer også de enorme ændringer på deres hjemmeside.

Wikipedia – Dengang 

Da Wikipedia blev oprettet i 2001, havde de over 8.000 artikler skrevet på deres samarbejdsvillige platform. Ambitionen var på daværende tidspunkt at nå 100.000 artikler.

wikipedia web design 2001

Wikipedia – Nu

Det må siges at være nået! Der er i skrivende stund over 5,86 millioner artikler skrevet på engelsk på Wikipedia. Hvis man kigger på alle de 301 anvendte sprog, er der 40 millioner artikler i Wikipedia encyklopædien.

En anden imponerende ting ved Wikipedia er, at deres nuværende hjemmeside går helt tilbage til 2006. Det er altså få websites, der kan hævde, at deres webdesign stadig er effektivt efter 13 år.

wikipedia web design 2019

Apple – Dengang 

I 2003 var Apples hjemmeside primært en webbutik for sofistikerede computere.

I dag vil Apples websted fra 2003 formentlig ses som en ganske pragmatisk og ‘nede på jorden’ websted.

apple-web design 2003

Apple – Nu 

Hvor meget har Apple-webstedet ændret sig? Det er næsten helt mindblowing, hvordan det er lykkes Apple at fortælle en utrolig, næsten magisk, men samtidig simpel historie om deres nye produkter; her iPhone X.

Blogger – Dengang 

For kun 19 år siden blev Blogger lanceret som et forlagsværktøj. På daværende tidspunkt blev det primært brugt som en online dagbog eller som en personlig hjemmeside.

Fun fact: i 2000 var der kun 23 blogs på nettet!

blogger web design 1999

Blogger – Nu

I dag kan det virke som om, at alle har en blog. ‘Blogging’ er blevet accepteret i den professionelle cirkel med 86% af B2B-virksomheder, der blogger som en del af deres indholdsstrategi.

blogger web design

Twentyfour – Dengang 

Den sidste her står os meget nær …

Det er nemt at stikke til andre virksomheder med deres tidligere udseende. Men var vi bedre selv?

Her ses det, hvordan Twentyfour.dk så ud tilbage i 2011!

Dengang var vi meget stolte af vores banebrydende og fantastiske “slider-on-screen” -teknologi!

Twentyfour – Nu

Vi ville ønske, at vi kunne hoppe frem til de næste par årtier og se tilbage på det nuværende design, som vi er så stolte nu her i 2019 og måske give det et svagt og nostalgisk smil.

html24-web design 2019

Leder du efter et bureau til at opbygge din nye hjemmeside?

Så tøv endelig ikke med at kontakte os 🙂