fb-head-tag-img

Agile Software Development

Hvorfor er det nu lige smart at arbejde med “Agile Software Development”? Hvad går det ud på og hvad er html24s holdning til Agile Software Development? Hvis ikke du allerede har gættet det, vil vi opfordre dig til at læse med her. Bo Møller, fra html24, giver en kort guide til Agile Software Development.

Hvad er Agile Software Development?

Agile Software Development er en særlig retning indenfor udvikling af software, som fokuserer på forandring, mennesker, samarbejde og software der virker. Fokus er, at disse fire enheder skal være centrale og vægtes højt, fremfor udelukkende at fokusere på planlægning, jura, dokumentation og værktøjer. Agile Software Development er således en gren af udviklingsmetoder, hvor nogle af de konkrete metoder bl.a. er SCRUM, AUP, RUP og XP. I html24 er vi meget inspirerede af Agile Software Development, og vi opfordrer vores kunder og samarbejdspartnere til at arbejde efter samme principper.

Udvikling er en læringsproces

Når man udvikler software er det vigtigt at forstå, at man løbende vil lære mere om dels domænet man beskæftiger sig med, dels selve produktet man udvikler. Processen som skal understøtte udviklingsforløbet er nødt til at tage forbehold for den læring der sker i forløbet. Det er således smart at man, efter eksempelvis to ugers udvikling, har plads til at ændre et design eller tilføje en knap, uden projektet vælter. I klassiske udviklingsmodeller (Læs: Vandfaldsmodellen) fokuserer man på nøje specificeret planlægning. Fokus bør ofte være mere på forandringvillighed og plads til forbedring. Tag altid højde for dette i planlægningen af et projekt.

Planlægning af projekter

Afhængig af størrelsen af et udviklingsprojekt, er det mere eller mindre svært at planlægge i detaljer. Hvis du sender et design til html24, kan du være sikker på at få præcis samme design tilbage som HTML/CSS – hvis det er hvad du ønsker. Som køber ved html24, og andre softwarefirmaer, vil man dog typisk opleve at man har fået nye idéer og ændringsforslag til produktet når først det er leveret. Det kan endda være at du beder os tage stilling til særligt vigtige dele af implementeringen. Selvom vi oftest blot gør præcis som du har beskrevet, kan det engang imellem være, at dine indledende tanker ikke stemmer overens med overvejelser om call to action, konvertering af kunder, webstandarder, forskellige platforme eller andet. Hvis det er tilfældet vil vi gøre dig opmærksom på dette, men det er din beslutning om der skal foretages justeringer i dit projekt. Vi planlægger ikke vores kalender stramt, så vi har altid plads til forandringer i projekter – og vi opfordrer alle vores kunder til at give sig selv plads til forandringer, hvis det skulle blive nødvendigt.

Fokus på værdi

Når vi udvikler HTML/CSS/Javascript og anden software fokuserer vi på kvalitet og værdi for slutbrugeren. Hvis vi vurderer kvaliteten kan blive højere, eller værdien kan forøges for slutbrugeren, vil vi tage dialogen med dig. Dette kan sagtens betyde ændringer i pris, leveringstid, og vores kunders (Ja, det kan være dig!) projektplanlægning. Vi opfordrer dig til at tage højde for dette.

Konkrete metoder som (måske) kan hjælpe dig

Agile Software Development gør brug af en del værktøjer, som vi også opfordrer vores kunder til at arbejde med. Kontakt os hvis du har brug for hjælp, da vi gerne tager snakken. Herunder er en liste af de værktøjer og metoder vi anbefaler at bruge ved udviklingen af software (herunder webprojekter og websites).

  • Use cases
  • Risklist
  • Domænemodeller
  • Glossaries
  • Pair programming

Held og lykke med dine softwareprojekter. Giv lyd hvis du interesserer dig for webudvikling, ikke mindst hvis du er interesseret i et samarbejde med html24!