fb-head-tag-img

SEO innovation

Schema Markup er en af de seneste udviklinger inden for SEO, hvor denne nye form for optimering er en af de mest effektive former for SEO, der findes i dag. Når man har forstået Schema Markup metoden, kan man øge placeringen på søgemaskinernes resultat.

two-column-image

Hvad er Schema Markup?

Schema Markup er et værktøj der når det tilføjes til et website, skaber en forbedret beskrivelse (almindeligvis kendt som rich snippet eller fremhævet uddrag på dansk), som er synlig ved søgning online.

Det der bestemmer kvaliteten af et søgeresultat, er hvordan en søgemaskine fortolker sammenhængen med en forespørgsel. Schema kan give den rette kontekst på en tvetydig hjemmeside. Det vil sige, Schema vil fortælle søgemaskinen, hvad dine data betyder og ikke kun hvad der står.

two-column-image

Hvad er rich snippet?

Rich snippets er det udtryk, der bruges til at beskrive data, som webiteoperatører kan tilføje deres eksisterende HTML, hvilket igen giver søgemaskiner mulighed for bedre at forstå, hvilke oplysninger der findes på et website. Med andre ord er det en udvidet websitebeskrivelse, som Google viser brugeren i søgeresultaterne.

Et eksempel på rich snippet kan ses på billedet til venstre. Dette er et snippet om den danske hjemmeside Eatie.io. Eatie bruges til at finde en restaurant, så når folk søger efter en given restaurant, der er angivet i Eatie’s database, vises uddraget som set til venstre i den følgende kolonne.

two-column-image

Mere end et normalt snippet/uddrag

I uddraget til venstre kan du se, hvilken slags restaurant det er (Sushi, japansk osv.), Restaurantens vurdering (5 stjerner) og antallet af anmeldelser, den har (251). Et rich snippet indeholder meget mere information end det normale kodestykke gør. Derfor kalder vi det et “rich snippet”.

two-column-image

Fordele ved at bruge Schema Markup

SEO er en af de vigtigste elementer til succes i din online virksomhed. Schema Markup og rich snippets er det der tiltrækker en betydelig mængde kvalificeret onlinetrafik, hvilket giver øget omsætning.

 

Kort sagt er Schema Markup:

  • Øger SEO.
  • Forøger online tilstedeværelse.
  • Skaber rich snippets/fremhævet uddrag.

Vi udvikler SEO-optimerede websites til både ambitiøse nystartede virksomheder og veletablerede virksomheder dagligt, og vil gerne hjælpe dig med at optimere og øge din tilstedeværelse online.