fb-head-tag-img
Cases - Forretningskritisk system

Almen Indkøb sikrer boligselskaber gode priser med en kompleks indkøbsportal. Med en stærk forståelse for forretningen har Twentyfour kodet fundamentet, så det løbende kan udvikles.

Hvert år køber de danske boligselskaber ind for milliarder kroner til drift og modernisering af de almene boliger, og en del af købene foregår nu gennem portalen Almen Indkøb. Ved at udbyde rammeaftaler på vegne af de over 70 tilmeldte boligselskaber sørger Almen Indkøb for, at boligselskaberne let kan få adgang til de bedste priser fra leverandørerne.

For at boligorganisationerne hurtigt kan få præsenteret de rigtige priser og vilkår, når de søger på portalen, er der behov for en stærk og velkodet motor, og den har Twentyfour (Tidl. HTML24) bygget.

”Vi har brugt Twentyfour til den bagvedliggende, tunge teknik, og det har fungeret upåklageligt” fortæller Maria Kolby Rasmussen, kommunikationskonsulent i Almen Indkøb.

Vigtig forretningsforståelse

Twentyfour har været med fra portalens fødsel i 2013, og bureauet har været med til at definere den grundlæggende forretningslogik og udvikle kravspecifikationerne til systemet.

”Man kan ikke løsrive det tekniske fra idéen – det hænger uløseligt sammen – så det kræver forretningsforståelse at lave en løsning, som fungerer så godt” siger Maria Kolby Rasmussen og fortsætter:

”En af styrkerne ved at få en ekstern samarbejdspartner på er jo også, at vi kan blive udfordret på, hvordan forretningslogikken og teknikken kan spille sammen, og det er noget, vi forventer af en samarbejdspartner. Jeg er jo ikke specialist i it-løsninger, men jeg kan i overskrifter formulere, hvor vi vil hen, og så kan Twentyfour tage den videre derfra.”

God dialog

Det tekniske fundament for indkøbsportalen blev udviklet i løbet af 2013, og siden har Almen Indkøb løbende brugt Twentyfour til at lave optimeringer af systemet. Et samarbejde, der ifølge Maria Kolby Rasmussen er præget af overholdte aftaler og god dialog.

”Det er meget vigtigt for os, at tingene bliver afleveret til tiden og som aftalt. Det giver sig selv, men det er alligevel ikke en selvfølge, så det er noget, vi sætter pris på. Også at Twentyfour er gode til selv at vende tilbage og følge op, hvis noget er uklart, så vi kommer rigtigt videre. Der er en god dialog, synes jeg” fortæller hun.

Teknologier
HTML, CSS, JavaScript, Sharepoint, Frontend, Responsive
Tid
12 dage
Kode
4532 Linjer
Ansvar
Sara Vicente
left-column-image
right-column-image

Resultat

Med mere end 70 tilmeldte boligorganisationer er Almen Indkøb indirekte med til at sikre, at over 270.000 lejemål får en billigere husleje eller mere service for pengene. Mindre administration og lavere indkøbspriser hjælper nemlig boligselskaberne med at holde huslejen nede.

Men for at medlemmerne skal udnytte den mulighed, Almen Indkøb giver dem, skal det fungere på alle parametre – ikke mindst det tekniske.

”Det er en ret kompliceret matrix, som systemet bygger på, men det er kodet korrekt og efter de gældende standarder, så det virker. Og det er det allervigtigste for os” siger Maria Kolby Rasmussen.

I den første fase har Almen Indkøb givet adgang til håndværkerydelser, men den bliver nu udvidet med fysiske produkter; blandt andet hårde hvidevarer.

”Vores forretning udvikler sig hele tiden – der kommer nye udbud, vi skal handle på, og nu får vi fysiske varer ind, som man skal kunne tilgå på en ny måde som bruger. Derfor er det vigtigt, at systemet er lavet rigtigt fra starten, så det er dynamisk og giver os mulighed for at gå efter de forretningsmæssige potentialer, der viser sig” siger Maria Kolby Rasmussen.

two-column-image