fb-head-tag-img

Om at være praktikant hos HTML24

Jeg har nu 5 dage tilbage af mit praktikforløb hos HTML24, og det er tid til at reflektere over min tid som frontend-udvikler i virksomheden. Først og fremmest skal det siges, at der udover det faglige udbytte også har været sociale gevinster. Det har været pissehyggeligt for at sige det ligeud, og det bliver svært at sige farvel til en nørdet, foranderlig, festlig, faglig, sportslig og ikke mindst nørdet hverdag i HTML24. For at give jer læsere et godt indblik i, hvad det vil sige at være praktikant her, vil jeg præsentere jer for 2 afsnit: 1. Hvad kunne jeg, da jeg startede? og 2. Hvad kan jeg i dag?

Hvad kunne jeg(ikke), da jeg startede?

Der skal ikke lægges skjul på, at HTML24 er en virksomhed, der huser nogle af de skarpeste udviklere i landet, og for at komme ind i varmen som praktikant, skulle der afleveres en test i form af en PSD til HTML-opgave, som dengang tog mig 2 dage at lave. Der blev smurt tykt på med CSS3 effekter – jeg kodede bla. en slider med CSS3 keyframes – og der blev skrevet kommentarer i koden, så de næsten fyldte mere en koden, for at der ikke skulle herske tvivl om, at jeg selv havde skrevet koden. De ku’ li’ det, jeg kom til samtale, lavede endnu en lille test og blev inviteret indenfor som ny praktikant!

De første uger var uden tvivl de hårdeste. Jeg fandt ud af, at webudvikling handler om meget mere end CSS3, som havde været min primære interesse indtil da. Der var noget der hed “Internet Exploder”, “Deadlines”, “Tidsestimering” og “Bordfodbold”. Alle (undtagen det sidste) var begreber, som jeg ikke havde beskæftiget mig synderligt meget med. I skoleprojekter handlede det bare om at finde et projekt med en ung målgruppe, så man kunne argumentere for, at det ikke var nødvendigt, at ens website fungerede i IE – der blev endda sat scripts op, der redirectede folk til et site med beskeden om, at “siden anvender de nyeste standarder inden for webudvikling – tag del i fremtiden og download Chrome eller Firefox”. I virkelighedens verden er man bare nødt til at lave sine løsninger cross-browser venlige, og det lærte jeg hurtigt i HTML24.

Helt lavpraktiske færdigheder som tastaturgenveje var også noget, jeg blev bedre til. Før min praktik brugte jeg musen meget til at markere og navigere, men fordelene ved at optimere mine tastatur-skills har også gjort mig til en hurtigere udvikler.

Hvad kan jeg i dag?

Gennem de sidste 3 måneders praktik har jeg arbejdet på 14 projekter, skrevet flere tusinde linjer kode og lært utroligt meget undervejs. Jeg er blevet meget bedre til WordPress, fået kendskab til Umbraco og Dynamicweb, og så er Git kommandoerne også begyndt at sidde på rygraden. Jeg har lært, hvor vigtigt det er at dokumentere sit arbejde og kunne estimere hvor lang tid forskellige elementer af et website tager at udvikle. Debugging er blevet en naturlig del af udvikling og jeg har generelt fået en masse værktøjer, som jeg kan få gavn af i min hovedopgave og i fremtidige projekter.

Jeg vil slutte denne lille status af med en opfordring til alle, der ligesom jeg læser til multimediedesigner og gerne vil blive en bedre webudvikler eller systemudvikler: HTML24 er det perfekte sted at afvikle din praktik – du arbejder på lige fod med de ansatte, og du vil få masser af råd og vejledning til at blive en bedre udvikler. Du får mulighed for at sætte dit fingeraftryk på store, kendte virksomheders websites og du bliver helt sikkert også udfordret i et spil bordfodbold eller to.

Sidst men ikke mindst – tak til HTML24 for en awesome praktik!