fb-head-tag-img

Hvorfor vi har styr på lo***t og alligevel laver masser af fejl!

Jeg er godt og grundigt træt af webvirksomheder og udviklingsfirmaer som påstår de er fejlfri. Lad os nu slå fast at vi alle laver fejl – også den bedste elev i klassen. Forskellen på en god og en dårlig leverandør er ikke mængden af fejl i et udviklingsforløb. Forskellen ligger i håndteringen.

I Twentyfour har vi gennemført et godt stykke over 1.000 projekter til dato. I al arrogance tør jeg godt sige, at vi ved hvordan man gør. Desværre er vi i en lidt broget branche hvor der er mange kokke med hver deres opskrift på den rigtige suppe. Og de fleste kokke har en tendens til at mene at lige præcis deres måde er fuldstændig fejlfri.

Tjek i øvrigt min blogpost om vores projektmodel hos Twentyfour!

Vi laver masser af fejl

Yes, så er det sagt! Vi har lavet rigtig mange fejl hos Twentyfour. Og det fortsætter vi med. Vi har det helt fint med at erkende at vi ikke er perfekte. Til gengæld er vi super dygtige udviklere og har styr på projektledelse. Og dét er faktisk essensen i god software- og webudvikling.

Det perfekte projekt findes ikke. Alle laver fejl. I Twentyfour er vi super gode til at navigere i projekter med uforudsete udfordringer, fejl, problemer i dialogen og eventuelle eksterne forhindringer. Det er derfor vi har styr på lo***t. God projektledelse og god håndtering er super vigtigt.

De andre siger jo at de ik’ laver fejl?

Ja – det er der rigtig mange virksomheder som påstår. Og det kan jeg sagtens forstå de gør. Det er jo fristende som sælger at sige at man er fejlfri og i øvrigt kan alt. Det er bare en meget kortsigtet strategi. For alle laver fejl – også de absolut bedste i klassen. Dem der virkelig er dygtige er dem der kan håndtere fejl på en elegant måde – og som formår at bevare en løsningsorienteret proces.

Hvordan gør I så hos Twentyfour?

Vi prøver at være gennemsigtige og åbne om tingene. Jeg tror på at vi kommer længst med en åben og ærlig dialog med vores kunder og samarbejdspartnere – også når det går galt. For ja – det går sgu galt i ny og næ. Forskellen på os i Twentyfour og mange af de andre er at vi tør sige det og i øvrigt altid gør noget ved det.

Så hvad er pointen?

Pointen er, at jeg gerne vil prøve at påvirke folks forståelse af software- og webprojekter. Det handler om at være god og lave få fejl. Men det handler i endnu højere grad om at have styr på lo***t når der opstår fejl.