fb-head-tag-img

HTML24 anbefaler: Bedste bøger om ledelse og personlig udvikling

Du læser nu et gammelt blogindlæg. Der er ikke læst korrektur på dette, og der er muligvis kommet ny information frem siden. Blogindlægget vil blive kigget igennem snarest.

HTML24 om ledelse- og forretningsbøger

Hos HTML24 er vi begejstrede for at læse. Vi snakkede i dag, om vores favorit bøger og hvilke bøger vi ville anbefale. Det blev hurtigt synligt, at bøger om forretning, ledelse og personlig vækst var i høj kurs.

Flere bøger var på tale, men gengangere var der. Fortræffelige bøger som eksempelvis Extreme Ownership og Pseudoarbejde blev nævnt. Scroll længere ned, for at se vores top 7.

Pseudoarbejde – Kunsten at skabe ingenting

Mange af os kender sikker det, at vi i vores iver for at opnå bedste resultater eller ambitioner, kaster os over arbejde, som ikke skaber den værdi som det bør skabe.

Dette betegnes som Pseudoarbejde af Dennis Nørmark og Andreas Fogh Jensen, som er forfattere til bogen af samme navn.
Bogen har undertitlen: Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting, som illuderer vigtigheden vil at stille spørgsmålstegn ved en given opgave, og vurdere om den skaber reel værdi.

Som ambitiøse mennesker kaster vi os sommetider over meningsløse opgaver i hverdagen, som ikke hænger sammen med den tid der arbejdes, og den kvalitet der skabes.

Vores Adm. Dir., Bo Møller, fortalte om pseudoarbejde han tidligere havde kastet sig over.:

“Pseudoarbejde er virkelig en bog der sætter tankerne i gang. Da jeg læste den var det svært ikke at tænke på alle de projekter, jeg selv har fået sat i søen, uden egentlig helt at gennemtænke formålet.”

Vi giver denne bog vores varmeste anbefalinger.

pseudoarbejde, doing nothing

Extreme ownership

Bogen “Extreme Ownership” af Jocko Willink og Leif Babin er uden tvivl den mest læste bog i marketing og account management. Ifølge Rasmus Aagaard, Head of Account Management, er bogen absolut fantastisk. Han siger følgende om bogen:

“Alle i account management har læst Extreme Ownership. Den er en del af vores onboarding process for nye kolleger, og er derfor en essentiel del af deres læring. Den læses derfor af alle, og er med til at skabe fundamentet for vores arbejdsmentalitet og miljø“.

Alle må og skal en gang imellem agere som ledere og vejvisere. Med andre ord skal vi i de forskellige afdelinger tage ansvar – lige meget hvor småt det er.

Forfatterne til bogen læner sig op af deres karrierer i Navy Seals, og bruger eksempler om militære kampe, taktikker, situationer, træningslejre, til at rådgive ledere om forretningsledelse og forståelse.

Vi skal alle vise en imødekommende og hjælpende adfærd – vi skal tage ansvar for situation, og fungere som et team.

Det er vores mission at se til, at opgaven udføres eller videregives til den rette kollega.

Bogen handler ikke kun om, at du skal tage ansvar, men du skal tage ekstremt ansvar for dit og dine medmenneskers liv. Man skal tilegne sig en mentalitet, hvor man søger løsninger og ikke undskyldninger.

Kort sagt, skal man konstant stille sig selv spørgsmålet “Hvad kunne jeg have gjort bedre?”.

extreme ownership, leadership, navy seals, jocko willink, leif babin

Top 7 favoritter

Vi satte os for, at lave en favoritliste over de mest læste bøger i HTML24.
I den forbindelse, spurgte vi desuden vores Head of Marketing, Simon Miller, om sine anbefalinger og favoritbøger.

“Jeg er rigtig glad for bøger, som siger tingene ligeud. Særligt bøger om personlig vækst, hygger jeg mig meget med. Eksempelvis Extreme Ownership, The Dichotomy of Leadership, Hit Refresh, The Power of Habit, Cashvertising, og den humoristiske How to fail at Almost Everything and Still Win Big: Kind of the Story of My Life”.

Vi undersøgte og adspurgte forskellige medarbejdere på kontoret, om hvilke bøger de var mest fornøjet over. Disse bøger har vi samlet i en liste.

Der var bred enighed om, at de følgende bøger er blandt de bedste:

  • Jytte fra marketing er desværre gået for i dag – Morten Münster
  • The dichotomy of leadership – Jocko Willink & Leif Babin
  • Extreme ownership – Jocko Willink & Leif Babin
  • Pseudoarbejde – Dennis Nørmark & Anders Fogh Jensen
  • 12 rules for life – Jordan B. Peterson
  • 4 hour work week – Timothy Ferris
  • Together is better – Simon Sinek

books, collage, all

Flere anbefalinger?

Har du allerede læst de foregående bøger, og ønsker du flere forslag? Så kan du med fordel besøge vores adm. direktør, Bo Møllers, LinkedIn opslag, og læse hvilke bøger, podcasts og blogs, som han anbefaler.

Deltag i debatten, og kom med dine anbefalinger! Vi vil elske lidt mere hjernegymnastik.

Systemintegration og automatisering

Her hos HTML24 hjælper vi dig med at formindske aktiviteter, der skaber for lidt værdi. Automatisér dine manuelle processer, og skab plads til mere værdiskabende aktiviteter i din virksomhed.

Giv os et kald, eller lad os tage kontakt til dig i feltet herunder. Sammen kan vi effektivisere din tid, og reducere potentielt pseudoarbejde hos dig!