fb-head-tag-img
Cases - CMS-baseret hjemmeside

Bedre brugervenlighed, øget levetid og maksimalt udbytte. HOFORs nye website overholder nu loven om tilgængelighed, WCAG 2.1.

HOFOR står for både vandforsyningen og for at lede spilde- og regnvand væk i otte kommuner: Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk.

Udover vand forsyner HOFOR København med fjernvarme, bygas og fjernkøling – og er i gang med flere vindmølleprojekter både i og uden for København. De ejer også Amagerværket, som producerer el og fjernvarme.

HOFOR vision er at skabe bæredygtige byer baseret på klima- og miljørigtige forsyningsløsninger. Og alt det, deres virksomhed gør hver dag handler om at skabe bæredygtige byer. Samarbejde er en af grundstenene i HOFOR – det gælder både samarbejde på tværs af kommuner, med branchen og deres kunder.

HOFOR ønskede hjælp til at leve op til ny lovgivning om WCAG 2.1

…Og rakte derfor ud til Twentyfour med ønsket om at tilgængeliggøre HOFOR med henblik på at overholde WCAG 2.1 niveau AA. Samtidig ønskede HOFOR en bedre brugervenlighed for deres redaktører, da det tidligere krævede kendskab til HTML og CSS for redaktørerne.

Formålet med projektet var at øge løsningens levetid og at lade www.hofor.dk få maksimalt udbytte af de fortløbende forbedringer, der sker i WordPress. Projektet er en hygiejneopgave og skal derfor ikke have et nyt grafisk udtryk.

Nyt set-up for et responsivt website, der gør op med udfordringer for såvel redaktører som brugere

HOFOR’s hjemmeside er lavet i WordPress og det tema (theme), der i dag benyttes, hedder Business Pro 4. Dette tema understøttes ikke længere, hvilket har skabt udfordringer for redaktører og pressefolk, da de kun kan benytte sig af tekstværktøjet ved at skulle benytte specielkodninger.

Opgaven for Twentyfour var derfor primært at hjælpe HOFOR med at overholde lovgivningen jævnfør WCAG 2.1, niveau AA (mere specifikt standarden “EN 301 549, Functional Accessibility Requirements 9, 10, 11”).

Ligeledes understøttede HOFOR’s hjemmeside ikke tablets eller smartphones og ville derfor ikke overholde WCAG 2.1 i dets nuværende set-up. Derfor var opgaven ligeledes at gøre hjemmesiden responsiv, så brugere ville kunne benytte smartphones, tablets og computere til at tilgå websitet.

 

Besøg HOFOR her!

Backend af website:
WordPress, PHP
Tid:
5 måneder
Ansvarlige:
Jonas, Alberto, Kristian, Radu, Dominik, Lars, Joakim
DevOpS værktøjer:
Docker, Azure DevOps

Projekt

I Twentyfour skabte vi et nyt website til HOFOR, der overholder lovgivningen og er responsive, så det kan tilgås på både smartphones, tablets og computere. Udover det åbenlyse, at HOFORs website naturligvis skal være i tråd med lovgivningen, gør dette det nemmere for HOFORs medarbejder at oprette og redigere content, og det gør det langt mere brugervenligt for HOFORs kunder.

Projektet for HOFOR har været både omfattende og spændende, og der har været mange kloge hoveder fra Twentyfour indover for at give HOFOR den bedst mulige løsning. Her kommer der den tværgående indsats i punktform.

I Twentyfour har vi lavet følgende for HOFOR:

 • Nyt theme (Betheme).
 • Tilgængeliggørelse af kode.
 • Konfigurationer (f.eks. opsætning af widgets, menuer, formularer m.v.).
 • Analysere kontrastforhold på indholdsbærende grafikker/illustrationer og tilgængeliggørelse af dem.
 • Tilpasning af visuelle elementer, fonte m.m. ift. WCAG 2.1.

Løsningen skulle ydermere tilrettes, så den fungerer med skærmlæseren NVDA. Der blev derforuden implementeret, at man kunne printe stylesheet på siden, så man har mulighed for at udskrive siderne, hvor menuer og sidebars m.v. er skjulte.

Resultat

Sitet er testet eksternt i forhold til WCAG 2.1, og det er desuden afprøvet, hvor godt det fungerer i praksis, når der navigeres – dels ved hjælp af tastatur og dels ved hjælp af et skærmlæserprogram. Fra ekstern side vurderes tilgængeligheden på sitet til at være overvejende god, og det er tydeligt, at der er arbejdet med fokus på sitets tilgængelighed.

Sitet overholder altså dermed alle krav i henhold til WCAG 2.1, og er nu responsive, tilgængelig og brugervenlig.

Udover det nye website, som vi har udviklet, har HOFOR og Twentyfour efter projektet indgået en serviceaftale, hvor vi supporterer og servicerer HOFOR med nye web ønsker, hvor fokus fortsat er på overholdelse af WCAG 2.1. m.m., herunder:

 • Implementering af nye funktioner.
 • Implementering af mindre ændringsønsker.
 • Support.
 • Fejlsøgning, problemindikation og udbedring af fejl og mangler.
 • Rådgivning omkring vedligehold af tekniske miljøer (udvikling, test og produktion).
 • Udbedring af driftsproblemer.
 • Støtte til workaround ved fejl eller mangler i 3. parts produkter.
left-column-image
right-column-image