fb-head-tag-img

WWW er fyldt 30 år, men er mere “dysfunktionelt end nogensinde”, fortæller skaberen!

Du læser nu et gammelt blogindlæg. Der er ikke læst korrektur på dette, og der er muligvis kommet ny information frem siden. Blogindlægget vil blive kigget igennem snarest.

WWW ældre end gennemsnitsalderen i HTML24

CERN fejrer at the World Wide Web er fyldt 30 år. Den 12. marts 2019 var dagen, hvor WWW kunne holde sin tredje runde fødselsdag.

Den 12. marts 1989 skaber Tim Berners-Lee et forslag, som han kaldte: “Information management: A proposal”. Forslaget var på et løsning, der kunne håndtere og dele data i store mængder ved brug af internettet og hypertext. I 1991 blev hans vision om universel forbindelse så til virkelighed under navnet World Wide Web.

Se verdens første website fra 1991 herunder!

Kort sagt, opfandt Tim Berners-Lee ikke internettet, men i stedet en løsning (altså WWW), som har gjort det tilgængeligt for alle os almindelige mennesker at bruge.

Fænomenalt eller dysfunktionelt?

The World Wide Web er en fantastisk opfindelse, som har haft en kolossal indvirkning i, hvordan vores samfund er og fungere i dag. Vor teknologi og velstand er steget eksplosivt med fødslen af WWW. Dette kan vi takke internettets opfindere for.

Trods de de fænomenale aspekter af internettet og WWW, udviser WWW’s skaber, Tim Berners-Lee, en bekymring. Han stort udtryk for skuffelsen over WWW, og hvordan han mener at det er blevet dysfunktionelt igennem årene.

Tim Berners-Lee giver tre grunde til at internettet er blevet dysfunktionelt:

  • WWW har skabt et rum, for mennesker med en bevidst ondsindet hensigt. Internettet har åbnet for statsstøttet hacking, angreb, chikane og online-kriminalitet.
  • Ved brug af “perverse drivkræfter” misbruges WWW. Brugeren udnyttes kommercielt med annoncer og reklame-baseret modeller, der belønner clickbait og spredning af misinformation.
  • En utilsigtet arena er skabt, hvor en ond og polariseret tone hærger nettet. Dette har haft en negativ konsekvens på internettets diskurs.

En lys fremtid?

Tim Berners-Lee fremlægger nogle valide punkter til, hvorfor internettet er gået hen, og er blevet dysfunktionelt.

Han fremsætter også nogle løsninger til de forskellige grunde, som man kan læse i hans brev, såfremt man ønsker det.

Hos HTML24 ser vi internettet, som en yderst fantastisk opfindelse, og vi er dybt taknemmelige for WWW.

Adgangen til internettet bliver mere og mere udbredt. Aldrig har det været nemmere at bruge internettet til handel, underholdning, forretning, dele og tilegne sig viden,finde redskaber til personlig vækst, til at finde kærlighed og stifte nye bekendtskaber, på tværs af landegrænser.

Hos HTML24 elsker vi internettet og the World Wide Web. Vi er positive omkring internettets fremtid, og håber på en fortsat positiv udvikling, der vil komme menneskeheden til gode.

Stort tillykke til World Wide Web!

Vi brygger i øjeblikket på en ny blog om vores første og mest uforglemmelige minder med WWW og internettet.


Hos HTML24 udvikler vi websites, webapps og integrationsløsninger. Kontakt os herunder.