fb-head-tag-img

Slidere og jQuery effekter var populære i 2010!

Og det er de stadig! I html24 udvikler vi websites for en stor del af de danske web- og reklamefirmaer som underleverandør, og det er derfor nemt at få et overblik over hvad der er populært og hvad der er knap så “in” for tiden. Det viser sig at jQuery klart har overhalet MooTools, Prototype og andre Javascript-biblioteker (Men det kommer vel ikke bag på nogen?) de sidste par år. De absolut mest populære effekter og plugins for tiden er følgende.

1. Nivoslider

Billedslider der kan bruges i både DW, WordPress og andre CMS’er. Vi har brugt den rigtig meget efterhånden. Og det er vel tæt på en fjerdedel af de websites vi leverer der bruger Nivoslider.

2. Easing slider (WordPress)

Speciel udgave af Nivoslider til WordPress. Easing Slider har en god administration indbygget til WordPress, så man ikke behøver at kode den fra bunden.

3. Background stretch*

Script til at få en baggrund til altid at fylde præcis hele skærmen. Det er blevet populært at have store flotte billeder som baggrundsbilleder. På Brandspot.dk kan man se et eksempel på hvordan det kan virke.

4. Cufon font replacement

Mulighed for at bruge specielle fonte. Vi har et eksempel på www.nordiskfilmtv.com, leveret til Plastiik.com.

5. Show/Hide jQuery*

Vis og skjul elementer på en hjemmeside. jQuery gør det nemt at lave den slags, og vi bruger det selv i et nyt support-system vi er i færd med at udvikle til vores kunder.

6. Fancybox

Popup – ligesom Lightbox i gamle dage. Fancybox er et simpel popup-script, som virker elegant til f.eks. visning af billeder, cases eller andet spændende i en popup.

* Skriv til mig hvis du skal bruge noget kode til disse, vi har selv strikket nogle scripts sammen 🙂