fb-head-tag-img

2,2 milliarder adgangskoder lækket i den største lækage i historien – er din adgangskode sikker?

Du læser nu et gammelt blogindlæg. Der er ikke læst korrektur på dette, og der er muligvis kommet ny information frem siden. Blogindlægget vil blive kigget igennem snarest.

You can also view the blog in english: Collection #2.

Collection #2 – 2,2 milliarder adgangskoder lækket!

Under navnet Collection #1 blev næsten 773 millioner emailadresser lækket den 17. januar 2019. Troyhunt skrev, at loginoplysningerne var blevet offentliggjort på et hacker forum. Således er de tilgængelige for alle at se.

Nu er en ny lækage, der er blevet opdaget, kaldt “Collection # 2- # 5”. Ifølge PCWorld og Wired, er over 2,2 milliarder brugernavne og adgangskoder blevet lækket, og dataene flyder frit rundt på internettet.

Er din data synlig?

Er du sikker på, at dine data ikke er iblandt?

I HTML24 har vi kigget på vores egne adgangskoder. Heldigvis er vores adgangskoder stadig OK, men mange af os kunne finde vores personlige adgangskoder inkluderet i Collection #2.

Det er faktisk meget sandsynligt, at din personlige adgangskode kan findes i det pågældende dokument. Med mere end 2,2 milliarder emailadresser og adgangskoder løs på internettet, er chancen for, at dine adgangskoder ender i hænderne på en potentiel hacker/scammer ret høj.

Forbes foreslår, at du kan foretage en hurtig kontrol af, om du er blevet påvirket af Collection #2 hos HaveIbeenpwned. Hvis du ønsker mere specifikke data, foreslår PCWorld at gøre brug af Hasso-Plattner-Institut’s (HPI) HPO Identity Leak Checker.

Du skal være opmærksom på, at HPI skal bruge din email til at generere en liste over, hvilke af dine oplysninger der er frit tilgængelige.

Hvad skal du gøre?

Er du iblandt en af de uheldige, hvis adgangskode kan findes i Collection #2, så bør du gøre følgende:

  • Skift din adgangskode med det samme
  • Aktivér tofaktorgodkendelse
  • Benyt en adgangskodeadministrator, som f.eks. 1Password

Picture for securing passwords

Bliver dine personlige informationer misbrugt?

Fri adgang til dit brugernavn og adgangskode i ren tekst kan være farlig. Enhver potentiel person med ondsindet hensigt kan misbruge dine personlige oplysninger og e-mail.

Det er højst sandsynligt, at en hacker ville bruge din e-mail til at scamme dine personlige kontakter forklædt som dig.

Spredning af en virus vil også være muligt, for at få adgang til din computer eller dine kontakter. I sidste ende kan dette have konsekvenser for dit sociale liv og din økonomiske situation.

Internetsikkerhed

Vil du gerne vide mere om internetsikkerhed, så kan du læse mere i vores tidligere blogindlæg “Do you have strong cyber security“. Få mere at vide om digital sikkerhed, og hvilke teknikker du kan anvende, for at sikre din virksomhed bedre.

Her på HTML24 sørger vi for din sikkerhed, ikke til dine medarbejdere og deres personlige computere, men til vores kunders websites, webshops og webapps. Du kan eksempelvis overveje at læse vores kundecase om Rigshospitalet eller fagforeningen, HOD.

Søger du et digitalt bureau til at gennemføre højere sikkerhed, eller opbygge en hjemmeside? Så står vi meget gerne til rådighed med at finde din næste løsning. Uanset om det er en hjemmeside, webshop eller en implementering af vores unikke integrationsplatform.

Vi er her for dig!

Ønsker du at vide mere? Kontakt os nu i feltet nedenfor.